MONUMENTALE PROJECTEN

POPOL VUH Rome, Italië 1996
Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de Europese Unie Social Fonds. Popol Vuh was een artistieke project binnen The Hunger Gathering.
Hierin hebben 250 mensen deel genomen aan lezingen, workshops en bijeenkomsten gegeven door bekende intellectuelen en artiesten. Het behandelde thema was: Het Impact van de Wereld Globalisatie in de thema Honger . Dit project heeft plaats gevonden tijdens de Wereld Voedsel Top van de FAO in Rome, Italië.
Ik heb hiervoor de Popol Vuh een monumentale sculptuur. Tijdelijk installatie. Gemaakt in het plein Basilica San Paolo in Rome, Italië, met goedkeuring van de gemeentelijke autoriteiten in Rome.
De sculptuur is geïnspireerd in de Popol Vuh mythische verhaal van het omstaan van de wereld van de Maya cultuur in Guatemala, De installatie is gemaakt met bamboe en touw.

FOLIA MAGNA 1995 Westergasfabriek, Amsterdam
Folia Magna is een monumentale sculptuur. Tijdelijke installatie gebouwd in de Westergasfabriek, een cultureel centrum in Amsterdam. Het was en gezamenlijk tentoonstelling met vier kunstenaars. De installatie is gemaakt met wilgen takken, touw en leem.

LABIOS 1992 Gemeente de Ronde Venen, Mijdrecht
Sculptuur met vier plastieken. Prijsvraag binnen de Rietveld Academie. Mijn ontwerp was geselecteerd door de kunstcommissie van de Gemeente de Ronde Venen in Mijdrecht.

-->