Contact me:
Damaris Bolio Rueda - Kunstenaar

+31 (0)6 127 116 08

damarisbolio@hotmail.com
www.tierraviva.nl

Wijttenbachstraat 55-1
1093HV Amsterdam - Holland

KvK:
BTW nr.:


Ik ben Damaris Bolio, Ik ben Kunstenaar


Ik ben geboren in Mexico in een grote familie met 6 zussen en 1 broer. Binnen onze familie speelde kunst altijd een belangrijke rol, en het talent ervoor is in ieder van ons op verschillende manier tot uiting gekomen.

In mijn geval kwam mijn affiniteit voor kunst tot uiting in het beeldhouwen. Het scheppen en vormgeven met mijn handen
vormt voor mij de verbinding tussen deze wereld en het hogere Zelf. Na het overlijden van mijn vader besloot ik naar Europa te verhuizen, aangetrokken door de belofte van een overvloedige wereld van kunst.

In Amsterdam aangekomen heb ik Monumentale Vormgeving aan de Rietveld Academie gestudeerd.

Ik werd gefascineerd door organische constructies. Ik hield van de structuur, de flexibiliteit en de lichtheid van bamboe, wilgenhout en rotan riet. Door het werken met deze natuurlijke materialen voelde ik me deel uitmaken van de organische wereld.

Mijn werken werden gecreëerd door het aaneenschakelen, door het samenvoegen van losse onderdelen tot een geheel. Zoals de natuurlijke eigenschap van water is om vloeibaar te zijn, zo namen de eigenschappen van mijn materialen de ruimte over in een symbolisch spel. Vervuld door mijn eigen wortels, ontleedden mijn werken de sociale omgeving door hun nauwe verbinding met het principe van 'etniciteit'.

Ik groeide door en rijpte in het vormgeven, probeerde nieuwe materialen uit en keerde voor een tijdje terug naar Mexico.

In 2006 kwam ik in aanraking met het voluptueuze, de vrouwelijke wereld van oude en huidige tijden, godinnen van rivieren en bergen, godinnen van hel en oorlog, de kracht van het vrouwelijke en de vrouwelijke creatie. Ik geniet van hun sensualiteit die doorkomt in de organische materialen, en mijn werken vinden nu hun uiting in archaïsche symbolen en vinden hun oorsprong in een vrouwelijk universum. Op een heel bewuste manier nemen mijn werken vorm aan in deze magische context.

Op deze website kun je het meeste van mijn werk uit verschillende periodes bekijken.

Twijfel niet om contact met mij op te nemen als je meer over mijn werk wilt weten of vragen erover hebt of als je iets van mij werken 'life' wilt zien! Via de NEWS link op deze website kun je mijn laatste bezigheden volgen.

Damaris.

-->